08 lapkričio 2011

Podietinė manija-apelsininė cukinijų uogienė

Po itin sėkmingos dietos, organizmas klykte klykia kaip jam reikia angliavandenių...
Gaila, bet kilogramas jau sugrįžo (pradėjus vartoti druską ir cukrų). Na, ką padarysi, teks tiesiog imtis tos pačios dietos po geros savaitėlės.
Na o šiandien ketinu imtis gamint uogienės iš cukinijų. Tiksliau jau pradėjau, tačiau teko lėkti į parduotuvę apelsinų. Savo didžiausiai gėdai turiu pripažint, kad tai bus pirma  uogienė mano gyvenime. Kažkaip, matyt, nesu labai jau gera gaspadinė :D Receptuką "nujojau" iš Nekenčiu virtuvės kulinarinio blog'o (šmaikštu, vienok, taip pavadint kulinarinį blog'ą :D), bet porcijas mažinu pusiau (tiesiog pabandymams gal pakaks mažesnio kiekio (mėginu apsisaugot produktus, jei patirčiau fiasko :D). Fiasko nepatyriau :) Ragavusiems (ir man, nemėgstančiai cukinijų) labai patiko. Giminaitė net receptuko paprašė :)

Receptuką pateikiu pilnai porcijai:
1 kg cukinijų, nuluptų ir supjaustytų kubeliais;
0,5 kg cukraus;
2 apelsinai (skiltelės be odelių ir nutarkuota žievelė);
1 citrina (sultys ir nutarkuota žievelė).

"Cukinijas užpilti cukrumi, sudėti apelsinus, gerai išmaišyti ir palikti per naktį šaltai. Supilti citrinos sultis ir užvirti. Nukelti nuo ugnies ir 2-4 val. leisti pastovėti. Po to dar pavirti, kol sutirštės (apie 1 val.). Pabaigoje įmaišyti apelsinų ir citrinų nutarkuotas žieveles. Supilstyti į iškaitintus stiklainius ir užsukti dezinfekuotais dangteliais."

Vaizdinė medžiaga :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą