28 lapkričio 2011

Bulviniai bokšteliai

Ką daryti, jei lieka virtų bulvių, išmest nesinori, o valgyt tiesiog pakepinus dar labiau nesinori? Gaminti žemaičių blynus, daug kas pasakytų :) Bet gi aš nemoku, gėda pripažint, bet nemoku. Galima gaminti bulvinius kroketus, bet šiuo metu stengiuosi skaičiuoti kalorijas (vis dar neprarandu vilties iki Kalėdų numesti visą nėštumo metu priaugtą viršsvorį), tai riebaluose kepti patiekalai nevilioja. Kas beliko? :) Tik improvizuoti :)

Receptas nebus itin stebuklingas kažin koks išradimas, tiesiog kaip susišvietė, taip ir padariau.

Reikės:
Virtų bulvių,
Šiek tiek miltų ir krakmolo,
Kiaušinio,
Virtos triušienos faršo,
Čiobrelių,
Pipirų,
Duonos sėklų mišinio (sezamas, linų sėklos, kmynai, saulėgražos),
Džiugo sūrio (ar bet kokio puskiečio),
Majonezo

Gramatūra iš akie, pagal turimą bulvių kiekį :)

Sutrinam bulves (arba per mėsmalę, arba kitu jums patogiu būdu), įmaišome triušieną, įberam miltų ir krakmolo, įmuša kiaušinį. Taip pat įmaišome prieskonius. Imam silikoninę keksiukų formelę, paskirstome bulvių masę, apibarstome sėklų mišiniu. Kepam apie 20 min. 180-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Ištraukiame. Palieka kiek atvėsti. Išimam iš formelių, apverčiame. Viršūnėlę pagardinam šaukšteliu mėgiamo majonezo, pabarstome sūriu ir pašauname vėl į orkaitę. Laikome kol išsilydys sūris. Skanaus! :)

Vyrui, bulvinius bokštelius pateikiau kartu su kepta karka ir raugintais agurkais, pati valgiau tik su agurkėliais :) Na, man juk dieta :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą