04 lapkričio 2011

Baklažanų troškinys pagal "Pietų stalas"


Šeštadienį buvom pas vyro draugus. Šie pavaišino baklažanų ir kt. daržovių troškinuko užtepėle. Na taip patiko, kad vis neišeina iš galvos. Panaršiau po internetą ir susiradau daugmaž, kas pagal skonį galėtų atitikti ragautąją užtepėlę. Tad receptuką pasiskolinu iš Pietų stalo blog'o.

Reikės:
Baklažanai 1 vnt.;
Svogūnai 1 vnt.;
Pomidorai konservuoti (keičiau 3 "žaliais");
Česnakai 4 sk.
Alyvuogių aliejaus ;
Druskos, pipirų;
1 a.š. Džiovintų čiobrelių;
1,5 a.š. Džiovintų raudonėlių ;
1 a.š. Cukraus;
1 a.š. Raudonojo vyno actas


Baklažanus supjaustome (kugeliais, gabaliukais, riekelėmis, kaip kam patogiau) ir gausiai apibarstome druska, paliekame šiek tiek pastovėti, kol išsiskirs vanduo. Nusausiname popieriniu rankšluosčiu, druską taip pat nuvalome ir apkepame aliejuje. Sudedame apkeptus baklažanus į dubenį. Susmulkiname svogūną ir apkepiname, kol taps permatomi. Supilame prieskonius ir pomidorus. Pasitroškinam ir vėliau, sumažinę ugnį, sudedame baklažanus ir česnakus. Paliekame ant labai mažos ugnies troškintis 30 min. Tuo metu galime paskrudinti batono riekeles (apšlaktę alyvų aliejumi), apskrudusias įtrinti česnaku. Arba, kaip siūloma "Pietų stalo" blog;e valgyti su ryžiais, bet būtų skanu ir su balta duona, galbūt netgi su makaronais. Prieš baigiant troškintis, įpilame raudonojo vyno acto ir cukraus. Galima suvalgyt viską arba supilti šį troškinuką į kokį sandarų indą ir laikyti šaldytuve.

Skanaus, o aš jį išmėginsiu kai baigsis dietos, t.y. sekmadienį :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą