14 gruodžio 2010

"siūlų" kamuoliukai-reiks išmėgint

Reiks išmėgint dar vieną receptuką, užtiktą "IKI" receptainėje. Kadangi vizualiai atrodo itin patraukliai, tai, kai netingėsiu-būtinai pagaminsiu :)
Ingredientai (4 porcijos):
Bemielė sluoksniuota tešla
1 pak.
Vištienos krūtinėlė
2 vnt.
Kiaušiniai
2 vnt.
Pienas
stikl.
Batonas
2 riek.
Krapai, petražolės
2 arbat. šaukštel.
Druska, pipirai, prieskoniai maltai mėsai Santa Maria
pagal skonį
Svogūnas, česnakai
2 arbat. šaukštel.
Eiga:
1 Paruošiame faršą. Duoną pamirkyti piene, nuspausti ir sumalti kartu su vištiena. Įmaišyti išplaktą kiaušinį, įdėti druskos, pipirų, kapotus svogūną ir česnaką, smulkintus krapus ir petražolės. Jei masė išėjo per skysta, galima įdėti maltų džiūvėsių. Tešlą atšildyti kambario temperatūroje, lengvai iškočioti ir supjaustyti plonomis juostelėmis. Imame gabaliuką faršo ir formuojame rutuliuką. Kiekvieną rutuliuką apsukame su tešlos juostelėmis. Dedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi, patepame kiaušinio plakiniu, apibarstome sezamo sėklomis ir kepame orkaitėje 180/200 l maždaug 30 min.
Eiga:
Paruošiame faršą. Duoną pamirkyti piene, nuspausti ir sumalti kartu su vištiena. Įmaišyti išplaktą kiaušinį, įdėti druskos, pipirų, kapotus svogūną ir česnaką, smulkintus krapus ir petražolės. Jei masė išėjo per skysta, galima įdėti maltų džiūvėsių. Tešlą atšildyti kambario temperatūroje, lengvai iškočioti ir supjaustyti plonomis juostelėmis. Imame gabaliuką faršo ir formuojame rutuliuką. Kiekvieną rutuliuką apsukame su tešlos juostelėmis. Dedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi, patepame kiaušinio plakiniu, apibarstome sezamo sėklomis ir kepame orkaitėje 180/200 l maždaug 30 min.
Šaltinis: http://receptai.iki.lt/lt/receptai/pagrindiniai-patiekalai/siulu-kamuoliukai-/5616

P.S. Nuotraukos bus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą