16 gruodžio 2010

Kepsim sausainiukus

Kepsim eglutes, dideles ir mažutes :)





Sausainiukai




Receptukai naudoti iš Neringos blog'o

  • 400 g. miltų
  • 200 g. medaus
  • 50 g. kambario temp. sviesto
  • 70 g. cukraus
  • 1 v. šaukšto kakavos
  • 1,5 a. šaukštelio meduolių prieskonių
  • 1 kiaušinio
  • 3 a. šaukštelių kepimo miltelių.
 Gaminam: medų reiktų pakaitinti kartu su sviestu, cukrumi, kakava bei prieskoniais. Atvėsinti iki kambario temperatūros ir supilkiti į dubenį. Įmuškiti kiaušinį ir išmaišykite iki vientisos masės. Palaipsniui dėti persijotus miltus su kepimo milteliais. Suminkyti tešlą (ji gaunasi šiek tiek lipni, bet palikite tešlą 15-25 min. pastovėti šaltai). Iškočioti bei išspausti figūrėles. Kepti 8-10 min. (~ kaitra iki 200°C) ilgiau neverta, nes išsausės ir sukietės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą