02 vasario 2014

Dietinė avižų sėlenų duonelė

Na, dėl dietiškumo, tai galima būtų ginčytis, nes dabar tiek visokiausių teorijų, tiek maisto piramidžių, bet faktas tas, kad jos be glitimo, o tai jau lyg ir savaime turėtų būti gėris.
Kas seka mano blog'ą jau pastebėjo, jog laikausi Aksinso dietos, kurios pagrindas - angliavandenių ribojimas. Galiausiai meginu kiek pagudrauti ir štai kodėl. Vakar vyras pagamino vištienos kepenėlių. Nežinau kaip jas valgyti. Vienos lyg ir sprangu, o ir šakute knibinėti nefasonas. Anksčiau arydavausi sumuštinius. Tik spėjau vyrui apie tai padejuoti, kaip tuoj pat supermamų dietų temoje pataikiau atsiverst nuorodą, o ten... VOILA! Avižų sėlenų duonelė skirta skrudinimui (grįžtant dar prie ankstesnių mano skaitytų knygų, sakyčiau, minties galia :D).

Po nediduko eksperimento, štai kas gavosi :) Tiesa, koks skonis, tai nepasakysiu, bet ryt kuo puikiausiai tiks į mano priešpiečių dėžutę šalia keleto gabalėlių vištienos kepenėlių pašteto :) Labai atsiprašau už nuotraukos kokybę, tačiau tamsiu paros metu fotoaparatas visiškai nepaklūsta.

Receptas:
4 v.š. avižinių sėlenų
1 a.š. kepimo miltelių
2 v.š. jogurto
2 kiaušiniai
žiupsnelis druskos
Pastaba: pastaruoju metu pridedu dar 1 v.š. sausų pieno miltelių (iš DeLonos). Tada duona gaunasi dar skanesnė ir gražiau apskrunda.

Eiga: viską sumaišyti ir kepti mikrobangėje 4 min. didžiausiu galingumu. Atvėsinti, supjaustyti riekelėmis, tinkamomis skrudintuvui.

Iškepto produkto svoris 109 g
Kcal - 227,45
Angliavandeniai - 15,64
Baltymai -20,95
Riebalai -  10,88

Originalus receptas iš Dailona blog'o


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą