04 sausio 2014

Sirupai, sirupėliai - Mint syrup

Šiek tiek apie valgomas dovanas. Pasak Aisčio (M-1 laidų vedėjas A. Mickevičius), tai geriausios dovanos Kalėdoms - valgomos. Kažkiek tiesios yra, ypač kai gauni kažką gurmaniško ar neįprasto. Tokią, neįprastą ir netikėtą, dovaną gavau ir aš :) Kolegė padovanojo mėtų sirupo indelį. Paragavau - pasakiško skonio dalykėlis. Ypač užvarvinus jo ant ledų. Kadangi sirupas gaminamas iš šviežių mėtų (melisos), tai teks luktert iki vasarėlės, o, kad nepasimirštų receptas, tai išsisaugosiu jį savo dienoraštyje:
RECEPTAS (turėtų gautis kiek daugiau nei 300 ml sirupo)
  • 1 st. cukraus;
  • 1 st. vandens;
  • 1½ st. šviežių mėtų lapelių.
Cukrų su vandeniu užvirinti ir virti, kol cukrus ištirps. Atvėsinti. Pasiruošti dubenį su labai šaltu vandeniu. Puodelyje užvirinti dar vandens, sumesti mėtas ir pakaitinti, kol jos taps ryškiai žalios (apie 30 s). Tada greitai greitai nukošiam ir sumetam į pasiruoštą šaltą vandenį. Šis veiksmas tam, kad išliktu žalia spalva. Tarkim aš gavau gintarinio medaus spalvos sirupą.Vėl nukošiam vandenį ir dedam mėtas į atvėsusį sirupą bei sumalam mikseriu. Paliekam pastovėti 15 min. Tuomet nukošiam per tankų sietelį (ar marlę), supilam į buteliuką ir laikom šaldytuve. Tinka pagalrdinti ledams, arabatai ar kokteiliui (pvz.mojito).


Ieškodama tinkamo recepto atradau ir bijūnų (!) sirupo receptą. Išsisaugau ir jį. Būtinai reiks išbandyti :)  


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą