19 sausio 2014

Knygų apžvalga: Wayne W. Dyer "Ketinimo galia"

Tikiu, kad mūsų gyvenime nieko šiaip sau nenutinka. Taip ir man nutiko (atleiskit už kalambūrą), kad mano gyvenime "nutiko"  knygų sąrašiukas, kuriame atsidūrė ne grožinė literatūra, o ezoterinė (skamba makabriškai, bet taip jau nutiko, kad jos priskiriamos būtent tai lentynėlei).

Pirmoji - Joseph Murphy "Jūsų pasąmonės galia", antroji - Wayne W. Dyer "Ketinimo galia". Ką tik perskaičius pastarąją, tai labai jau norisi pradėti nuo jos, kol dar viskas "garuoja'. Galiu pasakyt tik tiek - kiek pirmoji patiko, tiek antrosios ant savo miegamojo staliuko nelaikysiu.  Nežinau kas mane atbaidė, gal nuolat minimas "šaltinis" ar "dvasia", kurie būtent kelia asociacijas su raganavimu ar okultizmo apraiškomis, nes kaskart skaitydama tuos žodžius, jaučiau, kai stengdavausi kuo greičiau juos perbėgt akimis ar net "nekliudyti / neskaityti". Nepaisant to, kaip ir kiekvienoje knygoje, atradau perliukų, kuriuos norisi užsirašyti. Pavyzdžiui kai buvo kalbama apie savigarbą, užkabino toks sakinys, kuris realiai atspindi kartais nutinkančias situacijas "Devinta pakopa. Visada prisiminkite apie tikrą savigarbą. Supraskite, kad kitų žmonių nuomonės apie jus nėra faktai - tai tik nuomonės" (129 p.). Dar kelios patikusios mintys:
"Senelis savo vaikaičiui kalbėjo: "Manyje staugia du vilkai. Pirmasis kupinas pykčio, neapykantos, apmaudo ir keršto troškimo. Antrasis kupinas gerumo, meilės, atjautos ir atlaidumo." - "Kaip manai, katras vilkas nugalės?" - paklausė berniukas. - "Tas, katrą aš penėsiu", - atsakė senelis."  Kalba buvo apie rugsėjo vienuoliktosios įvykius USA, bet galioja visam kam, aš manau.
"Pakeisk savo požiūrį į dalykus, ir tie dalykai pasikeis taip pat". Labai priminė posakį, kuris itin dažnai paskutiniuoju metu sukasi mano galvoje "Jei negali pakeisti situacijos, pakeisk požiūrį į ją".
Dar galėčiau paminėti, kaip paruoštukę sau, septynis "veidus" minimus šioje knygoje. Na, tiesiog, kad neužmirščiau :)
Septyni ketinimo veidai:
1. Kūrybiškumo veidas.
2. Gerumo veidas.
3. Meilės veidas.
4. Grožio veidas.
5. Plėtros veidas.
6. Neribotos saugos veidas.
7. Imlumo veidas.

Skaitydama prisitaikiau taip, kaip pati suvokiu. Tiems, kam įdomu kaip juos apibūdino autorius - atras knygoje. Ar rekomenduočiau šią knygą skaityti? Gal. Praplėsit akiratį arba užtvirtinsit tam tikras tiesas, bet jei pradėjote nuo "Jūsų pasąmonės galia", tai vargu ar ši bus įdomi :)

Oficialus aprašymas iš knygos.lt

Didingas tas, kuris sugeba pranokti pats save.
Viską valdo energinis laukas, nematomas ir beformis. Visatos ketinimas nesuskaitoma daugybe būdų reiškiasi fiziniame pasaulyje, ir kiekvienas mūsų esybės aspektas, įskaitant sielą, mintis, emocijas ir kūno, kuriame gyvename, raidą – tai vis šio ketinimo dalis. Tad jei ketinimas visatoje lemia viską ir yra visur, kitaip tariant, nėra tokios vietos, kur jo nebūtų, tai kodėl tada tiek daug žmonių ir taip dažnai jaučiasi nuo jo atsieti? Ir netgi dar svarbiau: jei ketinimas dovanoja gausą, kodėl tokia daugybė žmonių gyvena nepritekliuje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą