23 spalio 2010

Agurkinė sriuba

Reikės:
sultinio
morkų
bulvių
perlinių kruopų (smulkintų)
svogūnų
raugintų agurkų
grietinės

Į išvirtą sultinį sudėti kubeliais pjaustytas morkas, bulves ir perlines kruopas (viską dedu kartu, nes skaldytos perlinės kruopos greitai išverda), ant keptuvės su truputėliu sviestu pakepinu kubeliais supjaustytus raugintus agurkus ir svogūną, pakepinu gerai, kad agurkai suminkštėtų, suberti į sriubą, keletą minučių pavirti, sudėti prieskonius – druską, pipirus, išjungus sudėti krapus (nebūtini), patiekiant įdėti grietinės.
...
400g jautienos ar vištienos sriubos rinkinio
1 svogūno
1 didelės morkos
4 raugintų agurkų
2 didelės bulvės
1/2 stiklinės perlinių kruopų
lauro lapų
česnakų
petražolių
pipirų

Iš sriubos rinkinio , svogūno , lauro lapų verdamas sultinys, apie 1,5 val. išvirus išimami kaulai, nuimama mėsa ir supjaustyta sudedama į sultinį. Morką sutarkuojame burokine tarka ir lengvai apkepame, sudedame į sultinį. Agurkus tai pat sutarkuojam burokine tarka, bulves supjaustome kubeliais ir sudedame į verdantį sultinį. Suberiame kropas . Verdame viską dar 15 min, kol bulvės ir ryžiai išvirs. Jei dedame perlines kruopas, jas teks pavirti ilgiau. Paskaniname sriubą pipirais, smulkintu česnaku ir petražolėmis. Dar kelias minutes pakaitiname ir išjungiame . Skanaus

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą