12 kovo 2010

Trinta pomidorienė su ryžiais ir fašu



Jau kelinta diena nerimstu. Noriu pomidorienės. Trintos pomidorienės. Šiandien ta didžioji diena :) Šiandien mano pomidorienė bus pagardinta faršu ir ryžiais (paprastai jų nededu į šią sriubą, tačiau jų liko "nuo farširuotų paprikų", kurių pusfabrikačių pasidariau rytdienai :) ). Taigi man reiks: konservuotų pomidorų be odelių (2 nedideli indeliai), 2 saliero stiebų, morkos, bulvės, kubelio daržovių sultinio, 1/2 galvutės svogūno, 100 g. faršo, trupučiuko virtų ryžių, žiubsnelio čiobrelių, "dantuko" česnako, trupučiu ko aitriojo pipiro (dėl strainumo), čiupsnelis tarkuoto sūrio "Džiugas", šakelės petražolių, druskos ir pipiro pagal skonį.


Susmulkinu svogūną, česnaką, saliero stiebus, čiobrelius, pipiriuką bei faršą ir apkepu aliejuje. Susmulkinu pomidorus (su indelyje esančiomis sultimis) ir sudedu į tą pačią keptuvę-troškintuvą. Puode, daržovių sultinyje, išverdu smulkiai supjaustytą bulvę ir morką. Šioms suminkštėjus įdedu virtų ryžių ir viską sutrinu elektriniu trintuvu. Įberiu čiobrelių, druskos, pipirų. Pagardinu sūriu ir šakele petražolių. Viskas :) Skanaus

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą