13 kovo 2010

Įdarytos paprikos



4 didelės įvairiaspalvės paprikos, 400g naminio faršo(kiauline/jautiena), 200g šutintų ryžių,1 didelis svogūnas, 1 šaukštelis druskos, maltų pipirų, 2 česnako skiltelės, 2 šaukštai (arba pagal skonį) džiovintų kmynų, 100g pievagrybių, 2 šaukštai kapotų petražolių, fermentinio sūrio, morka, salierų stiebų.

Nupjaunu paprikų viršūnėles, išimamu sėklas ir pertvaras. Paprikas išplaunu, vidų pasūdau ir kelioms minutėms pamerkiu į verdantį vandenį (taip "nuimamas" kartumas). Svogūną ir česnaką nulupu ir susmulkinu. Pievagrybius nuvalom, nuplaunam ir supjaustom smulkiais gabaliukais. Svogūnai ir česnakai kepinami, kol pasidaro skaidrūs. Vėliau į keptuvę sudedam faršą, pievagrybius, kmynus ir viską pakepinu. Ryžius, druską, petražoles maišom su pakepintu faršu. Paprikos prikemšamos paruošto įdaro. Įdarytas paprikas sudedu į puodą, užpilu daržovių sultiniu apdėlioju morkų griežinėliais bei salierių kotais ir 40 minučių troškinu. Paskui traukiu iš puodo, sudedu į kepimo indą, paprikų viršūnėles pabarstau tarkuotu fermentiniu sūriu ir pašaunu į pakaitintą orkaitę 10 min. Gardinam grietine ir/ar pomidorų padažu, krapais ir petražolėmis :)
Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą