10 sausio 2016

Veido modeliavimas

Veido modeliavimas: paslaptys ir taisyklės

Moterys yra labai laimingos. Ir viena iš priežasčių - jog turint šiek tiek žinių, jos turite galimybę kasdien atrodyti švytinčios, išraiškingos ir gaivios. Galbūt ne visos dar atradote būdus akcentuoti savo veide tai, kas yra gražiausia, bet tam mes ir dalinamės savo patirtimis - kad atradę tas mažytes paslaptis, atskleistume savo natūralų prigimtinį grožį. Taisyklingas veido modeliavimas gali padaryti stebuklus! Tad pabandykime išsiaiškinti kaip.
Veido kontūravimas (modeliavimas) dažniausiai apibrėžiamas kaip veido bruožų, tokių kaip nosis, kakta, skruostikauliai, smilkinių sritis, smakras ir pan. išryškinimas šešėliais ar pašviesinimu, sukuriant kuo simetriškesnį vaizdą. Puikiai žinome, jog pasaulyje nėra veido, kurio abi pusės būtų visiškai identiškos.
Dar vienas nemažas veido modeliavimo pliusas yra tai, kad Jums tikrai nereikia įsigyti šimto ir vienos įvairiausių atspalvių pudros, maskuoklių, bronzantų, skaistalų ir pan. Tam, kad pasiektumėte įspūdingų rezultatų, dažnai užtenka matinio bronzanto bei sausos pudros su šviesa atspindinčiomis dalelėmis. Labai dažnai, galima įsigyti netgi rinkinį vienoje pakuotėje šių dviejų stebuklų, tad tai būtų netgi dar paprasčiau ir patogiau.
Veido kontūravimo šepetėliai
Taip pat labai svarbu - šepetėlis, skirtas kontūravimui. Dažniausiai tai - kirstas gana putlus kosmetinis šepetėlis, skirtas veido modeliavimui, tačiau jei jo neturite - ne bėda, tiks ir tas, kurį naudojate bronzantui padengti, svarbiausia - kad nebūtų itin didelis, nes neatskirs modeliuojamų veido vietų ir visas darbas gali tapti tiesiog atspalvio sluoksių ant visos odos.Taip pat vienas iš labiausiai akcentuojamų kriterijų bet kokiam šepetėliui - rinkitės kokybišką ir švelnių šėrelių. Investavę į jį šiek tiek daugiau, turėsite draugą ne vieneriems metams, be to - mes labai mylime ir puoselėjame savo odą, o šiurkštus, nekokybiškas šepetėlis gali braižyti, greitai nusidėvėti ar netgi alergizuoti veidą.

Veido kontūravimo principai ir eiga 
Pagrindinė kontūravimo paskirtis – veido formos modeliavimas, bei gražiausių bruožų išryškinimas. Štai keletas paprastų principų, kurių dėka pasieksite geriausius rezultatus:
  1. Šviesinamos iškiliausios veido vietos: kakta, nosies priekinė linija, skruostų viršus, smakras.
  2. Tamsinamos (slepiamos) vietos, kurios įrėmina: žandikauliai, nosies šonai, smilkiniai, plaukų augimo linija, žandikaulio apačia.
  3. Skruostikauliai tamsinami iškart po iškiliausia vieta - kaulu, lygiagrečiai apatiniam žandikauliui. (Lengviausia atrasti "tą" vietą tiesiog pridėjus šepetėlio kotelį prie apatinio žandikaulio ir slenkant lygiagrečiai į viršų, pajusti atsirėmimą į kaulą, po kuriuo ir tamsiname.) 
  4. Apatinė veido linija tamsinama ir linija išsklaidoma kaklo kryptimi (veidas bei smakras tampa plonesni, taisyklingesni).
  5. Veido modeliavimą geriausia pradėti nuo skruostų, smilkinių ir plaukų augimo linijos tamsinimo. Taip įrėminę veidą, lengviau pamatysime vietas, kurias reikia "pakelti" šviesesne spalva (gelsva, šampano, balkšva, vos rausva.)
  6. Skaistalais rausvinamas patys skruostų "obuoliukai", lengvai išsklaidant ir įjungiant į viršutinę skruostų dalį.

1 komentaras:

  1. Gražus veidas yra laimingos moters veidas... Būtent taip ir yra. Kokybiškos veido modeliavimo priemonės, bei taisyklingas modeliavimas daro tikrai stebuklus. Neįtikėtina, kad galima pasiekti tokių puikių rezultatų. Dėkinga, kad dalinatės veido modeliavimo eiga ir principais.

    AtsakytiPanaikinti