30 birželio 2011

Pasiruošimas krikštynoms

Nenumaldomai artėja Deimantės krikštynos. Ji dar maža, bet norisi, kad atminčiai turėtų šiokių tokių materialių prisiminimų :) Tiesa, vargu ar sausainukai sulauks kol ji ims suprasti, bet bent jau svečiams bus šiokia tokia atrakcija.
Kepu sausainukus iš Neringos blog'o (receptukas tas pats kaip ir meduoliniams nameliams). Kadangi nenorėčiau palikti visko paskutinei minutei, tai pradedu šiandien. Šie sausainiai turi neįkainojamą pliusą-nepasensta ir nesugenda kokį mėnesį, tai tikrai :) Tad kimbu į darbus.
Receptas:

400 g. miltų
200 g. medaus (arba 6 v.š)

50 g. kambario temp. sviesto
70 g. cukraus
1 v. šaukšto kakavos
1,5 a. šaukštelio meduolių prieskonių
1 kiaušinio
3 a. šaukštelių kepimo miltelių

...
Naudojant natūralų, sukietėjusį medų reikia pakaitint, dirbtinio-ne. Natūralų medų pakaitinti kartu su sviestu, cukrumi, kakava bei prieskoniais. Atvėsinti iki kambario temperatūros ir supilti į dubenį. Įmušame kiaušinį ir išmaišome iki vientisos masės. Palaipsniui beriam persijotus miltus ir kepimo miltelius. Suminkome tešlą. Tešla gaunasi šiek tiek lipni. Pusvalandžiui padėkim vėsiai. Vėliau tešlą kočiojame 5 mm. – 1 cm. storio blyną, formuojam norimas figūrėles. Kadangi sausainukai krikštynoms, tai tema - angeliukai.

Sausainukus sudedam į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepam sausainių paviršių vandeniu. Kepam. 190° temperatūra, 10-12 min.



Kaip rekomenduoja p. Neringa, tai neperkepkit ir nepadauginkit miltų :)

Kakavos neturėjau, tas sausainukai "neįdegę" :)

Deimantė ragavo, sprendžiant iš to, kad neatsisakė ir antrojo sausainuko, pastarieji pavyko :)Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą