22 rugpjūčio 2014

Trinta daržovienė - Cream of vegetable soup

Mėgstu trintas sriubytes. Šįkart miršri daržovienė, nors spalva kaip moliūgų sriubos :). Žinoma, moliųgo taip pat buvo (reikėjo atsikratyti pernykščiu derliumi).



Sudėtinės dalys:
Moliūgas (šaldyto maždaug 600 gr.);
2 bulvės;
1 morka;
1 sauja  aižytų žirnių;
1/2  vidutinio geltonojo svogūno;
Mėgiamų prieskonių;
Pabarstukų mišinys: sezamai/saulėgražos, linai.


Įkaitintoje keptuvėje troškinu pjaustytą svogūną, tarkuotą morkytę bei moliūgo gabaliukus. Tuo tarpu užkaičiu virti bulves. Troškintos daržovės keliauja į puodą su bulvėmis. Suberiu ir žirnius. Vandens pilu tiek, kad išvirus tik tik semtų daržoves. Žinoma, kad taip rizikuojam "prisvilinta daržoves, tad galima tiesiog pilti daugiau vandens, o prieš sutrinant, dalį vandens nupilti. Trinam. Pagardinam pabarstukų mišiniu (paprastai pabarstukus dar paskrudinu sausoje keptuvėje, bet šįkart tingėjau). Pasiskrudinu ir duonelės. Man skanu. Greita. Rekomenduoju ir Jums :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą