26 kovo 2013

Amerikietiška dieta: plokščias pilvukas po septynių dienų

Dar viena dieta, kurią išbandysiu šiandien pat (kaip gerai, kad duonos nevalgiau :D).

"<...> Planas per savaitę
Esama daug galimybių maitintis be duonos ir kvietinių produktų. Pavyzdžiui, rytą - jogurtas su vaisiais ir riešutais, omletas ar ryžiai su virta vištiena. Sudarykite valgiaraštį septyniomis dienoms iš produktų, kurie nurodomi žemiau. Per dieną būtinai gerkite 1,5-2 litro vandens ar nesaldžios arbatos.
Šių produktų valgykite kiek širdis geidžia:
Natūralus jogurtas, varškė, grūdėta varškė, varškės sūris, kiaušiniai, mėsa, mocarela, paukštiena, žuvis, jūros gėrybės, pupos, ryžiai, grikiai, kukurūzai, augalinis aliejus, salotų lapai, daržovės, taip pat bulvės, žalumynai, vaisiai, alyvuogės, riešutai, marmeladas, medus.
Šiuos produktus iš savo valgiaraščio išbraukite:
Duona, duonos, konditerijos, makaronų gaminiai, makaronai, pica, pusryčių dribsniai, tešla (bet kokia), manų kruopos, sūdyti konditerijos gaminiai (lazdelės ir pan.), bulvių traškučiai, cukrus, saldainiai, pastilės, šokoladas, zefyras, saldūs gazuoti gėrimai.
Pavyzdinis valgiaraštis vienai dienai
Pusryčiai
Vaisių salotos su varške
1. Obuolius, kriaušes, bananus, mandarinus, persikus nuplaukite, nulupkite odelę ir išimkite kauliukus, supjaustykite mažais kubeliais. Šiaudeliais supjaustykite sūrį. Viską sumaišykite ir pridėkite riešutų.
2. Atskirai sumaišykite varškę, pieną ir medų. Šiuo padažu apipilkite vaisių salotas.
Beje, tokias salotas galima gaminti iš bet kokių vaisių, saugomų šaldytuve.
Pietūs
Vištiena su grietinėlės padažu
1. Liesą vištieną be kaulų supjaustykite gabalėliais, paskaninkite druska ir pakepinkite ant sviesto.
2. Toje pačioje keptuvėje pakepinkite svogūnus su morka ir žaliais žirneliais, įpilkite grietinėlės ir sultinio. Sudėkite gabalėliais supjaustytą vištieną ir juostelėmis supjaustytą saldžiąją papriką.
3. Patiekalą troškinti 10 min.
Vakarienė
Omletas su pievagrybiais
1. Patroškinkite svogūną kartu su smulkintais grybų koteliais. Šiuo įdaru užpildykite pevagrybių „skrybėlaites“.
2. Į apkepo formą sudėkite paruoštus pievagrybius ir palaikykite įkaitintoje orkaitėje. Po 15 min. apliekite išplakto kiaušinio ir pieno mišiniu. Kepkite dar 5-7 min."

Šaltinis, tekstas ir nuotraukos:  Lrytas.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą