05 gruodžio 2012

Viskas apie magiškus smilkymo ritualus

Viskas apie magiškus smilkymo ritualus
 
 
"<...> taip smilkydami susietumėte vis keturias stichijas: jūros smėlis įkūnytų vandenį, žėruojančios anglys atstovautų ugniai,smilkomos žolelės, medis ar dervos priklausytų žemei, žėruojančios anglys atstovautų ugniai, smilkomos žolelės, medisar dervos priklausytų žemei, o kylantys dūmai-oro stichijai.
 
Beje, dauguma žolelių ir prieskonių, kuriais gardinate patiekalus, tinka ir smilkalams, tad ramiai po truputį  juos išbandykite. Pasmilkykite ir sode ar miške surinktus žievės gabaliukus ir žiedlapius. O jei norite šio to egzotiškesnio, tarkim, smilkomos dervos, eikite į ezoterikos krautuvėle.<...>
 
 
Smilkalai nuo A iki Z
 
Bažnytiniai smilkalai
 
Tai žinomiausios aromatinės dervos. Tačiau jos smilkomos ne tik  per katalikų mišias, bet ir kiekviena ragana privalo jų turėti, nes šios dervos atveria vartus į dvasinį pasaulį. Salsvas smilkalų kvapas šiek tiek svaigina, todėl nereiktų jais piktnaudžiauti, ypač jei šalia yra vaikas.
 
Benzoinė derva
 
Benzoinės dervos aromatas yra švelnus ir skanus. Vaikai mėgsta jos kvapą, panašų į vanilės, o ir jūs jį pamėgsite pastebėjusi, kaip jis atžarų neklaužadą po kelių dūmelių paverčia meiliu kačiuku. (Beje, panašus poveikis pastebimas ir smilkant benzoinę dervą didelio atžaraus vyriškio kambaryje.) Ši derva yra tinkamiausi smilkalai, jei norite jaukiai praleisti valandėlę su mylimu žmogumi po lietingos ir išties bjaurios dienos.

Bičių pikis

Pikį sunešė bitės-tai medžių pumpurų išskiriami sakai. Sumaišytas su vašku ir bičių seilėmis pikis tampa tiršta mase, kuria šios darbštuolės klijuoja avilio plyšius. Pikis dezinfekuoja ir stabdo visus irimo procesus. Egipto faraonai ne tik būdavo  balzamuojami pikiu, bet ir gyvi liepdavo jį naudoti daugelyje sričių kaip labai veiksmingą vaistą, Šiuo metu gydomoji pikio galia nuėjo užmarštin. Kaip smilkalai, pikis, atrodo, prarado kažkada turėtą populiarumą, nes tarp smilkalų jis retokai aptinkamas. Jei nerandate bičių pikio parduotuvėse, pasiteiraukite bitininko , pavyzdžiui, turguje, jis tikrai jums padės. Smilkomas pikis skleidžia šiltą, sodrų ir šiek tiek medumi kvepiantį aromatą. Žinoma,  jis yra pirmasis smilkalų krepšelyje, jei reikia ką nors gydyti.

Damara

Dar viena aromatinė derva, tiksliau, sakai, yra iš Indijos kilusi damara. Žodis "dammar" reiškią "šviesą". Iš tiesų šių sakų smilkalai geriausiai iš visų kitų pakelia nuotaiką. Jos šviežių citrusinių vaisių aromatas žvalina, suteikia pakylėtumo. Šie smilkalai puikiai tinka, pavyzdžiui, ruošiantis vaikų gimtadienio šventei. Tada juos galima naudoti kartu su raminančia bei nervus stiprinančia mira, kad būtumėte moraliai pasiruošusi visiems netikėtumams.

Jazminas

Geidulingas jazmino aromatas dažniausiai siejamas su afrodiziaku. Bet galite juo pasmilkyti ir vaiko kambarį-tai padės jam užmiršti kokį nors nemalonų įvykį.

Kadagys

Kadagio uogos priskiriamos prie tradicinių smilkalų. Tai apskritai pats seniausias smilkomas augalas. Jis naudojamas daugelyje įvairiausių kultūrų. Jo smilkalai iš aplinkos išvaro blogą energiją ir apsupa mus žvalinančia apsaugine galia.

Kedras

Šiltas, sodrus kedro medienos aromatas mus nuramina. Jis padeda sukaupti stiprybę ir pasitikėti savimi, ypač tuo metu, kai vienas gyvenimo etapas baigiasi ir prasideda naujas, taip pat patyrus netikėtą, skaudų įvykį ar išsiskyrimą. Be to, vasarą jis puikiai atbaido vabzdžius.

Kietis

Kietis yra seniausias mūsų vietose augantis burtų augalas. Jo dūmai stipriai valo ir apsaugo. Kietis saugo kelionėse. Vadinasi, jeigu jūsų atžala pirmą kartą išsiruošia į žygį, tarkim, klasės išvyką su palapinėmis, paslėpkite kuprinėje maišelį su kiečio žiedeliais.

Kopalas

Kopalas-aromatinė derva, jos yra įvairiausių rūšių. Galima gauti ir auksinio, baltojo, juodojo koplao ir panašiai. Rūšys skiriasi. Visos šios dervos smilkomos nuskaidrina mintis, neleidžia apsnūsti, pažadina švelnumą ir atveria širdį.

Levanda

Levandos vardas kildinamas iš lotyniško žodžio lavare, reiškiančio "plauti". Ir tikrai pajutę levandos smilkalų kvapą jaučiamės gaivūs ir švarūs, tarsi ką tik išsimaudę po dušu. Uždekite levandos smilkalų, kai vaikas ožiuojasi, ir jis tuoj prapliups ašaromis. Šis kvapas ramina, ir ne tik mamas.

Matika

Mastika irgi yra aromatinė derva. Jos dūmai labai gaivūs, truputį primena citrusinius vaisiu ir padeda išlikti budriam bei dėmesingam.

Mira

Aromatingas miros dūmo kvapas ramina. Žmogus savaime ima giliai kvėpuoti ir nusiramina. Todėl šie smilkalai idealiai tinka po įtemptos dienos ar nakties.

Rožė

Turbūt neverta nė sakyti, kad rožės žiedlapiai yra idealūs smilkalai užsiimant meilės kerais. Rožės žiedlapių smilkalai dar įkvepia didelę drąsą, o tai padės vaikui atsilaikyti prieš gyvenimo iššūkius.

Šalavijas

Šalavijas namie visad pravers. Tai stiprus gydomasis augalas, kurio aromatas puikiai išvalo ir visą blogą energiją.

Šventagaršvės šaknys

Ji yra viena stipriausių apsauginių augalų, jau viduramžiais naudotų kaip talismanas, saugantis nuo piktųjų dvasių. Smilkalams dažniausiai naudojamos sudžiovintos šventagaršvės šaknys. Jų aromatas yra slogus ir kvepia žeme, be to, jis labai stiprus, todėl  nereikėtų juo piktnaudžiauti. Šventgaršve pasmilkykite vaikų kambarį (pavyzdžiui, sumaišiusi ją su bezoine derva ir smilkalais), kad išvytumėte blogą energiją ir pasikviestumėte vaiko angelą sargą.

Tongapupė

Tongapupė atneša laimę. Vaikas gali susiverti ant odinio dirželio jos pupų ir nešioti ant kaklo kaip talismaną. Smilkoma tongapupė skleidžia malonų salsvą aromatą ir gali nuostabiai pakelti nuotaiką.

Vaistinė juozažolė

Juozažolė padeda sutvarkyti ir aiškiai sudėlioti mintis ir jausmus. Nuo jos lengviau susikaupti, todėl ji puikiai tinka ritualiniams smilkalams, padedantiems paruošti namų darbus.

Valerijonas

Smilkalai, kaip ir arbata, migdo. O kates jis veikia visiškai priešingai, ypač katinai mėgsta valerijono kvapą ir apkvaišta vos jį užuodę. Todėl nenustebkite, jei pamatysite iš proto besikraustančią savo katę, kai smilkote valerijoną. "


Ištrauka iš S. K. Ferber knygos "Raganavimo pamokos drąsioms mamoms. (p. 153-157).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą