18 gegužės 2011

Kepta karka a la Donata

Mini sukaktuvių proga nusprendžiau palepint savo vyrą. Ankstyvą rytmetį tokių minčių net neturėjau, tačiau priešpiet buvau maloniai nustebinta neįtikėtino grožio gėlėmis, tad pirma mintis buvo suteikt malonumo vyrui-palepin tuo ką jis labiausiai mėgsta: karka ir alumi. Tiksliau būtų pasakyti palepint karka kepta aluje :). Receptas eksperimentinis, t.y. daugelio receptų kratinys. Variacija.





Du kulniukai (karkos) verdamos pasūdytame vandenyje. Lauro lapai ir kvapieji pipirai keliauja ten pat. Verdam 1,5 val. Tuomet supilu dalį alaus (iš akies, gausiai). Paverdu apie 20 min. Tuomet traukiu iš puodo. Nuvarvinu. Įtrinu majonezo-garstyčių ir česnakų mišiniu. Apibarstau kmynais, pipirais (vyras labai pergyveno, kad tik maža nebūtų ;/) bei palieku kelioms valandoms pasimarinuoti. Tuomet įkaitinu orkaitę ir kas 5 min. aplieju likusiu alumi (kepu pusvalanduką). Patiekiu su keptomis orkaitėje bulvėmis ir raugintais agurkais :)


Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą