Kepsim eglutes, dideles ir mažutes :)
Receptukai naudoti iš Neringos blog'o
- 400 g. miltų
- 200 g. medaus
- 50 g. kambario temp. sviesto
- 70 g. cukraus
- 1 v. šaukšto kakavos
- 1,5 a. šaukštelio meduolių prieskonių
- 1 kiaušinio
- 3 a. šaukštelių kepimo miltelių.
Gaminam: medų reiktų pakaitinti kartu su sviestu, cukrumi, kakava bei
prieskoniais. Atvėsinti iki kambario temperatūros ir supilkiti į
dubenį. Įmuškiti kiaušinį ir išmaišykite iki vientisos masės.
Palaipsniui dėti persijotus miltus su kepimo milteliais. Suminkyti tešlą (ji gaunasi šiek tiek lipni, bet palikite tešlą
15-25 min. pastovėti šaltai). Iškočioti bei išspausti
figūrėles. Kepti 8-10 min. (~ kaitra iki 200°C) ilgiau neverta, nes išsausės ir sukietės.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą